Kursusforløb i drømmearbejde
Opstart 3. november, hos Klinik Lena Hvid
Lad drømmenes rige symbolsprog føre dig ind i et dybere møde med dig selv.
Vores natlige drømme handler om det, der er vigtigst for os lige nu. Drømmene giver os en værdifuld kommentar til de oplevelser, der udspiller sig i vores liv, i vores relation til os selv og i relationen til andre. Ofte peger drømmene på alternative løsninger, nye muligheder eller ressourcer, som vi kan integrere i vores liv.
Broen mellem vores bevidsthed og den ubevidste del af sindet skabes blandt andet gennem vores drømme. Her møder vi symboler og arketyper, som inviterer os til en større forståelse af os selv, vores følelsesliv, udfordringer, kvaliteter og potentialer.
Drømmearbejdet tilbyder os en fordybet samtale med os selv, hvor vi over tid lærer at forstå vores drømmes budskaber. Gennem arbejdet skaber vi en bevidst kontakt til egne indre svar og finder veje til at omfavne den visdom, som vores inderste altid er fyldt af, men som vi kan miste forbindelsen til.
At lytte til og følge drømmenes invitationer skaber rum og mulighed for nye perspektiver på os selv og vores liv. Drømmene peger på ressourcer og kvaliteter som blev gemt væk eller overset livet igennem. Gennem drømmearbejdet får vi en ny mulighed for at integrere dem i vores daglige liv.
Kursusdagene gør dig i stand til at dykke ned i din drøm, pakke den ud gennem et kalejdoskop af tilgange til drømmen og lade udpakningen lede til en større udfoldelse af dit liv.
OBS: Du behøver ikke være super god til at huske dine drømme. Selv små dele af drømmen er betydningsfuld og gennem meditation, vil du blive guidet i kontakt med det, der fylder for dig. Du kan også arbejde med eksempelvis et tema eller et symbol, som har betydning i dit liv lige nu.
KURSUSFORLØB & DATOER
Vi mødes, 4-6 deltagere, 4 gange hos Klinik Lena Hvid - Lystrup.
Ved tilmelding får du tilsendt et arbejdsark med forslag til, hvordan du støtter dig selv i at huske og dokumentere dine drømme.
Drømme og tegning
Søndag d. 3. november 2024, kl.10.30-15.00
Gennem meditation og tegning udforsker vi, hvordan drømmen udtrykker indre kropslige, følelsesmæssige og energetiske tilstande. Hvilke temaer og livsområder peger drømmen på? Hvilken længsel gennemstrømmer drømmen? Hvilken ressource peger den på? I arbejdet sætter vi fokus på drømmens overordnede tema og dens bud på nye veje til bedre selvregulering og selvrealisering.
OBS: Du behøver ingen tegnekundskaber. Tegningen er blot et eksternaliseret udtryk for drømmen eller elementer fra drømmen, som du kan arbejde videre med.
Drømme og symboler
søndag d. 15. december 2024, kl. 10.30-15.00
Drømmene er en symbolsk verden, der udtrykker sindsstemninger, forskellige aspekter af personligheden og dybereliggende sjælelige kvaliteter. Ved at dykke ned i drømmens symboler og metaforer, udvikles symbolsproget og du bliver klogere på dine drømmes individuelle tolkning. Man kan sige, at drømmenes metaforer og symboler er sjælens sprog, som i drømmearbejdet udfoldes og integreres i dit daglige liv - til endnu mere udfoldelse af den, du er.
Drømme og arketyper
Søndag d. 19. januar 2025, kl.10.30-15.00
Arketyper betyder direkte oversat 'første form'. Arketyper er en slags urbilleder af almenmenneskelige mønstre for adfærd, som vi alle træder ind og ud af livet igennem. Enhver arketype rummer en positiv og en negativ pol. Ved at arbejde med de arketyper, der viser sig i dine drømme, kan du opnå en større forståelse for de kvaliteter og skygger, der har indflydelse på dig og dit liv?
Arbejdet med arketyperne skaber både kontakt til den kraft - de potentialer eller de kvaliteter, vi alle længes efter at integrere mere fuldt ud i vores liv, samt viser os de kollektive og individuelle skygger, der spænder ben for vores fulde livsudfoldelse.
Drømme og sansning
Søndag 2. marts 2025, kl.10.30-15.00
Vores drømme afspejler ofte vores indre og ydre konflikter gennem delpersonligheder og arketypiske energier. Som 'helten på rejsen' bevæger drømmejeg'et sig gennem drømmens fantasifulde landskaber, udfordringer og sejre. På denne kursusdag sætter vi fokus på drømmens energetiske højdepunkter og fænomenologien i drømmen. Hvilke kropssansninger, bevægelser og følelser træder frem? Vi trækker drømmen ind i en fælles levende udforskning, så vi får vist udfordringen og længslen gennem sjælens sanselige optik, væk fra den daglige bevidstheds rationalitet og overbevisninger.
STED
Klinik Lena Hvid, Sønderskovvej 12 A, 8520 Lystrup (ved Aarhus)
Klinikken ligger tæt på busstoppested og Letbanen. Der er mulighed for parkering i gården.
PRIS: 2400 kr.
Prisen inkluderer materialer, the, kaffe og frugt. Medbring en let frokost.
Early bird ved tilmelding og betaling inden den. 3. oktober: 2100 kr.
TILMELDING
For tilmelding eller yderligere information kontakt
theaskembes@gmail.com eller anette@soelvigpsykoterapi.dk
Du kan også ringe direkte til Anette på 25141750
Efter tilmelding modtager du en faktura, som betales via bankoverførsel.
BETINGELSER
Tilmelding er først gældende ved indbetaling af kursusbeløbet.
Ved afbud inden d. 12. oktober 2024 gives det fulde beløb retur.
Ved afbud efter d. 12. oktober 2024 gives pengene ikke retur, men pladsen kan overdrages til en anden. Giv i så fald besked til theaskembes@gmail.com eller anette@soelvigpsykoterapi.dk
Er vi nødsaget til at aflyse kurset tilbagebetales det fulde beløb.
OM OS
Anette Sølvig
Integrativ krops- og psykoterapeut, FaDP, Cand. arch. psykoterapeut og menneske er jeg optaget af individets mulighed for at fordybe forbindelsen til sig selv og de skjulte indre ressourcer, der kan hjælpe den enkelte gennem hverdagslivets svære udfordringer og ind i et mere livsberigende spor.
Drømmearbejdet står mit hjerte nær. Jeg betragter drømmene som en altid tilstedeværende kilde til selvindsigt og personlig vækst. Gennem arbejdet med nattens drømme får vi muligheden for at tage temperaturen på vores indre liv og modtage vejledning fra det inderste SELV, der kender os bedre, end vi kender os selv.
Thea Skembes
Fra tidligt i mit liv har spørgsmålet; 'hvad vil det sige at være et menneske' fascineret mig. Vi kan fordybe os i kulturelle diskurser eller kun kigge på individets personlige oplevelse - jeg tror, vi må skele til begge. Så mens vi lærer forskellige verdensbilleder at kende, må vi lytte til vores eget livs hvisken og opleve verden indefra.
Indre rejser, som bla. drømme, meditationer, guidninger og breathwork er sjælens sprog, som inviterer os til at lytte til det, som vores rationalitet og overbevisninger ikke kan fange. At lytte til det sprog er at udvide vores indre og ydre verden - og derved skabe de bedste muligheder for at leve i overensstemmelse med den, vi autentisk er.